Vrijwel iedereen doet als kind pijnlijke ervaringen op, bijvoorbeeld door afwijzing, afkeuring van gedrag, ruziende ouders, etc.. Een gevolg hiervan kan zijn dat het kind zich afschermt door pantser om zich heen te bouwen.

Een pantser dat bestaat uit chronisch aangespannen spieren, waardoor de energiehuishouding en de ademhaling geblokkeerd wordt.

Dit lichamelijke pantser maakt, dat we ons gevoel inhouden en onderdrukken. Het vormt een afscheiding tussen onze binnenwereld en de buitenwereld.
Het vrije contact met de buitenwereld wordt erdoor verstoord. Dit afschermen gebeurt meestal onbewust. We hebben de neiging om dit patroon van afschermen ons hele leven te blijven doen, als gewoonte.

Therapie richt zich o.a. op het vrij maken van de geblokkeerde ademhaling en chronische spierspanningen. Hierdoor kunnen vroegere ervaringen en ingesleten reactiepatronen zoals oude boosheid, verdriet en pijn worden vrijgemaakt, losgelaten en geïntegreerd.

Vanuit de hierdoor verkregen vrijheid en met behulp van je volwassen bewustzijn en verkregen emotionele vaardigheden kun je nu gaan kiezen of je je wilt pantseren, of de wereld en de ander open tegemoet wilt treden.

Blijf jij overleven of kies je ervoor om vrijuit te leven?

Zet de eerste stap naar vrijheid en maak een afspraak via het contactformulier of Whatsapp!!

P.s.: Op Facebook staat een prijsvraag over de foto hierboven waarmee je kans maakt op een GRATIS Therapie-sessie met begeleide oefening gericht op het vrijmaken van spierspanningen.

Leave a Reply